Ako bi morali da izaberu samo jednu nijansu rumenila koja ide uz sve tipove kože, profesionalni šminkeri ne bi imali dilemu - pobednik bi bila boja breskve. Ona naročito dobro stoji damama čija koža ima žućkaste tonove jer rumenilo boje breskve u sebi ima narandžaste nijanse. Najbolje je da bude bar malo sjajno, ako je suviše puderasto, može delovati preteško. Osim tona breskve, sledeće nijanse rumenila preporučuju svakom tipu kože.

SVETLA KOŽA

Najbolji izbor za žene sa svetlom kožom je bledo ružičasta, boja koja je skoro ista kao unutrašnjost usana. Sa rumenilima drugih tonova, koža boje alabastera mogla bi da dobije narandžastu nijansu. Za večernji izgled, profesionalci preporučuju dramatačniju boju šljive. Reč je zapravo o rumenilu koje je jedan do dva tona tamnije od usana i ima ljubičaste i plavičaste tonove. Pošto je boja jaka, način šminkanja mora biti suptilan, pa umesto izvučene jasne linije treba natapkati rumenilo malo u unutrašnjost obraza.

 

 

 

NORMALNA KOŽA

Za normalnu kožu preporučuju se rumenila u boji kajsije koja će dati svežinu i mekoću. Za jaču šminku, pravi izbor je rumenilo u boji srednje jake ružičaste jer je živa, a opet prirodna. Kad je reč o večernjem stajlingu, najbolje je bordo rumenilo koje treba kombinovati sa sjajem za usne, umesto mat ruža.

 

MASLINASTA KOŽA

Zbog zelenkastih tonova maslinaste kože, naći pravo rumenilo je izazov. Šminkeri preporučuju toplije tonove, poput jače breskve ili jarke ružičaste. Bronzane nijanse pojačavaju maslinasti ten, a posebno se preporučuju one sa sjajem.

(Novosti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner